Home

Ostale aktivnosti

Informacija o festivalima u Sarajevu u 2008. godini

(tekst dobijen od organizatora):

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas da će EKO NVO DIO SRCA u saradnji sa partnerskim organizacijama i društvima u 2008. godini organizirati tri manifestacije i to:

 A)  - 1. GASTRO-EKO FEST “HRANA SA SEVDAHOM“,  od 16. do 18. maja 2008. g. (rok za prijavu 25. mart 2008.g.);

B)  - 6. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČAJA I LJEKOVITOG BILJA- TEA FEST,  SARAJEVO 2008., od 11.do 15. juna 2008. godine (rok za prijavu 01. maj 2008.g.);

C) - 6. INTERNACIONALNI SAJAM PČELARSTVA I PČELARSKE OPREME - DANI PČELARSTVA - BEE FEST, SARAJEVO 2008., od 17. do 21. septembra 2008.g. (rok za prijavu 01. august 2008.g.).

Pozivamo Vas da izvršite prijavu ucešca na ovim našim manifestacijama.


Glavni ciljevi ovih manifestacija su da se predstave domaći, autohtoni proizvodi, te firme i pojedinci koji su prisutni u sektoru ljekovitog i aromatičnog bilja i pčelarstva, gastro kulture i turizma i da uspostavimo poslovne veze izmedu proizvođača, prerađivača i prodavaca ljekovitog i aromatičnog bilja i pčelinjih proizvoda, kao i da pokažemo domete u BiH u oblasti gastro kulture i turizma.
Prošle godine ucešće na ovim originalnim manifestacijama uzelo je preko 200 izlagača iz cijele BiH, Srbije i Crne Gore. Ovaj projekat je realiziran u saradnji sa USAID LAMP-om, a podršku za održavanje istog dali su: Općina Stari Grad, Kanton Sarajevo- Ministarstvo privrede i Grad Sarajevo.
Manifestacije su takmičarskog karaktera, te se u vezi s tim izloženi uzorci kontroliraju. Kontrolu uzoraka je vršio Poljoprivredni institut u Sarajevu, Kantonalna veterinarska stanica i Veterinarski fakultet Sarajevo. Dobijene analize su pokazale da pregledani uzorci imaju izvrsnost kvaliteta.
Više informacija možete naći na našim web stranicama www.tea-fest.ba  www.bee.tea-fest.ba  www.gastro-eko-fest.ba  Možete nam pisati na: diosrca@lol.ba  info@tea-fest.ba  bee@tea-fest.ba
 info@gastro-eko-fest.ba.

Obrazac prijave se može skinuti sa ovog sajta u vidu Word dokumenta linkom na prijava08