Home

Diskusiona grupa "Pčela"

 

Učlanjenje u diskusionu grupu "Pčela"

Za one koji žele da se učlane u diskusionu grupu "pčela" dajemo opise mogućih načina. Činjenica je da Yahoo server nekada ne prihvata neke pokušaje učlanjenja ili se zainteresovani ne snađe u proceduri.

Neuspešni pokušaju učlanjenja nekih zainteresovanih su i glavni razlog što se ova stranica postavlja. Treba imati u vidu da neprestano ima mnogo pokušaja učlanjenja od strane "spamera" pa i Yahoo servis nastoji da se zaštiti, kao što i osnivač grupe takođe nastoji da zaštiti grupu od raznih neželjenih učlanjenja.

Verujem da će se svaki Vaš uloženi trud oko učlanjenja višestruko isplatiti kroz ono što ćete dobiti kao član grupe.

Načini učlanjenja:

1. Slanjem email-a osnivaču grupe na predragcv@ptt.yu u kome ga obaveštavete o Vašoj nameri. Osnivač Vam (ukoliko prihvatate pravila grupe koja će vam posalti email-om) šalje poziv za učlanjenje ali ne direktno već preko Yahoo servera na koji Vi treba da pozitivno odgovorite prateći ponuđene opcije.

Ukoliko imate yahoo nalog (adresu) potrebno je da kliknete link sa krupnim slovima napisanim tekstom : "join this group".

Ukoliko nemate  yahoo adresu, potrebno je da kliknete na link na dnu, koji je sitnijim slovima: "join the mailing list instead"

Ako sve ispravno uradite ubrzo ćete od servera dobiti ćestitku "Congratulations!" (čestitamo!)

2. Slanjem prazne email poruke na: pcela-subscribe@yahoogroups.com

Posle nekoliko minuta dobićete email  poruku sa sadržajem:

Hello (Vaša email adresa)
We have received your request to join the pcela
group hosted by Yahoo! Groups, a free, easy-to-use community service.
This request will expire in 7 days.

TO BECOME A MEMBER OF THE GROUP:

1) Go to the Yahoo! Groups site by clicking on this link:
  
http://groups.yahoo.com/i?i=Gt4F83adRrb_uZnXo9spQvTuTZI&e=moravlje%40eunet%2Eyu
  (If clicking doesn't work, "Cut" and "Paste" the line above into your
   Web browser's address bar.)
-OR-

2) REPLY to this email by clicking "Reply" and then "Send"
   in your email program
..............

Tom porukom se traži da potvrdite zahtev za članstvom čime Yahoo servis obezbeđuje da neko drugi ne šalje u Vaše ime ili da to bude "spam". Ta poruka je aktuelna 7 dana, zahtev posle toga zastareva.


Jedna od ponuđenih opcija je da kliknete navedeni link ali na žalost, to često ne funkcioniše, takođe ni insertovanje tog linka u Vaš internet program.

 

Zato preporučujemo da pošeljete Reply na poruku koju dobijete, tako da samo kliknete "Reply" u Vašem programu za el. poštu i da pošaljete poruku (Send). Nemojte ništa drugi da ukucavate u poruku, ni Subject liniju niti sadržaj.

 

Na taj način će osnivač grupe dobiti obaveštenje od Yahoo servera o Vašem zahtevu za učlanjenje. Kontaktiraće Vas elektronskom poštom i poslati Vam pravila grupe. Ukoliko ih prihvatate potebno je da ga obavestite i osnivač će Vam odobriti članstvo. Još jednom će biti potrebno da samo formalno potvrdite automatsku poruku sa Yahoo. Ako Vam osnivač ne odobri članstvo, već odbije zahtev, o tome ćete biti obavešteni od strane Yahoo-a.
 

3. Odlaskom na sajt grupe : http://groups.yahoo.com/group/pcela/  i klikom na link za učlanjenje. To ipak nije moguće onima koji nemaju Yahoo email adresu, uslov je da otvorite ahoo adresu.

 

4. Jednostavan način je i klikom na donji link, koji će Vas odvesti direktno na stranicu Yahoo sajta grupe. Ovaj način je moguć samo ako imate email adresu na Yahoo, a to je u stvari isti postupak kao u tački 3.

Dole je data stranica koju ćete dobiti ako imate yahoo adresu i kliknete na gornji link

U Step 1. (prvi korak) uređuju se informacije za kontakt. Ako imate Yahoo email adresu unesite je u polje za to. Ona će Vam omogućiti pristup delovima Yahoo sajta grupe koji su samo za članove (fotografije, fajlovi...). U donje polje unesite Vašu email adresu preko koje želite da dobijate poruke sa grupe.

Step 2. uređuje da li ćete da Vam Yahoo server šalje pojedinačne poruke (prva opcija) ili sve poruke u toku jednog dana sakupljene u jednoj poruci (druga opcija). Date su i neke podopcije koje su samo za neke specifične slučajeve.

Step 3. uređuje formatiranje email poruka - njihov izgled. Sada je uobičajena prva opcija koja je uvedena pre nekog vremena a ranije je druga opcija bila jedina. Neće se pogrešiti mnogo birajući bilo koju od te dve, uvek se može kasnije promeniti.

Na kraju treba kliknuti dugme "Save changes".

Opcija "Reset" je za brisanje unesenih podataka. 

Opcija "Leave Group" je predviđena ako želite da se isčlanite iz grupe.

Ukoliko imate nekih teškoća oko učlanjenja slobodno i bez ustručavanja kontaktirajte osnivača grupe Predraga Cvetkovića.

 

Step 1. Your Contact Information

The profile shown below will be used to identify you when you access photos, messages, and other great features of your Yahoo! Group. The email address will be used for group messages.

Yahoo! Profile

This profile will be used to identify you when you access the group's Web features.

Vaša Yahoo email adresa (Add new profile)

Email Address

This email address will be used for group messages.

email adresa na koju želite da primate porukes a grupe (Add new email address)

The following email addresses from Account Info are not available for this membership

Step 2. Message Delivery

Yahoo! Groups lets you choose how you stay in touch.

Individual Email

The option to choose if you want to get each group message and special notice individually and immediately, as it is posted.

Daily Digest

The option to choose if you want to see all messages but limit the amount of email you receive. We'll compile an email of up to 25 messages and send daily (special notices too!).

Special Notices - Receive only important email notices from the group moderator.

Web Only - Don't get notified of the latest happenings. Read messages only on the web.

 

Step 3. Message Preference

Select a display format for any email messages you may receive:

Fully Featured New & Improved!

Traditional

 

Email Notification