Home

Aktivnost SPOS-a

SAVEZ PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE
Molerova 13.

30.09. 2002.godine

BEOGRAD                      

POZIV UDRUŽENJIMA DA SE ANGAŽUJU NA OMASOVLJENJU ČLANSTVA

 

            Udruženja pčelara koja sa 31.03.2003. godine budu imala najveće povećanje članstva u odnosu na 31.12. 2001.godine biće nagrađena.

Deset udruženja koja imaju najveće povećanje (nominalno i procentualno zajedno ) dobiće besplatno predavanje po dogovoru.

Udruženje koje bude najbolje biće proglašeno "Pobednikom za 2003". i stiče pravo da se u "Pčelaru" objavi reportaža o udruženju sa fotografijom članova na jednoj stranici "Pčelara".

Biće i nagrade iznenađenja po odluci žirija, kao i imenovanje najneaktivnijih udruženja.

 

                  Kao polazna osnova uzeta je 2001.godina da bi se omogućilo aktivnim udruženjima iz 2002. godine, da aktivnost ponove, a neaktivnim da se aktiviraju u 2003.godini.

                  Udruženja koja su u 2001. godini imali manje od 10 članova kao polazna osnova će biti 10 članova.

                  Za udruženja koja su nastala raznim transformacijama žiri će im odrediti startnu poziciju u skladu sa brojem članova u predhodnom udruženju, jer je jedini cilj akcije omasovljavanje članstva i uključivanje dosadašnjih nečlanova.

                  Odluku o pobednicima će doneti Izvršni odbor na predlog žirija.

                   Žiri: Miljko Šljivić, predsednik žirija, Spasić Vlastimir član, Ivana Brkić član.

                   Propozicije: Na osnovu podataka o uplaćenim članarinama (ne računaju se manastiri) na dan 31.03.2003.godine žiri će utvrditi deset najboljih po nominalnom broju i oceniti od 10 do 1. Takođe će utvrditi deset najboljih po procentualnom povećanju i oceniti od 10 do 1. sabiranjem ocena dobiće se ukupno najaktivnija društva.