Home

Aktivnost SPOS-a

SAVEZ PČELARSKIH ORGANIZACIJA SRBIJE
Molerova 13.

30.09. 2002.godine

BEOGRAD  

                           PREDSEDNICIMA UDRUŽENJA PČELARA

  

              Obaveštavamo Vas da je Izvršni odbor SPOSa na sednici 29.09.2002.godine doneo odluku o članarini za 2003.godinu u iznosu 700 dinara po članu na osnovu Statuta SPOSa. Članarinu je poželjno uplatiti i spiskove dostaviti do 20.03.2003.godine. Kod uplate članarine pozovite se na broj koji je dodeljen udruženju ( Pčelar 7/2002) kako bi bila tačnija evidencija. Izvršni odbor je doneo odluku da Pčelar 1/2003 bude dostavljen svim članovima do kraja 2002. Kod uplate obavezno naglasite koji su novi članovi (novi u 2003.), kako bi i njima naknadno poslali br. 1/2003.godine.

               Izvršni odbor je takođe razmatrao mogućnost povećanja članstva u 2003.godini, jer samo povećanjem članstva povećavamo aktivnosti, pa u tom smislu predložilo:

-         Informisati što je moguće više nečlanova gde i kad mogu da se učlane. Predlog primerka obaveštenja šaljemo Vam radi kopiranja ili napravite po vašem nahođenju.

-         Proglasiti, od strane Izvršnog odbora, najbolja udruženja na omasovljenju članstva za 2003.godinu sa stanjem članova na dan 31.03.2003.godine. Tekst o izboru najaktivnijih udruženja u 2003. godini je u prilogu.

 Za sve nejasnoće pozovite 011/458-640 

                                      Predsednik SPOSa

                                      Miljko Šljivić s. r.

 

 

Tekst predloga obaveštenja:

       

POZIV PČELARIMA

 

           Savez Pčelarskih Organizacija Srbije (SPOS) i udruženje pčelara ___________________  pozivaju Vas da se učlanite u veliku porodicu pčelara Srbije.

 

           Učlanjavanjem stičete sva prava predviđena statutom SPOS-a.

           Učlanjavanjem dobijate pčelarski list “Pčelar” koji izlazi mesečno i koji će vam na 48 strana pružiti informacije iz oblasti pčelarstva.

           Učlanjavanjem pomažete razvoj pčelarstva i postajete član saveza koji će zastupati vaše interese.

            ______________________________________________________________

            ______________________________________________________________

            Godišnja članarina Saveza je 700 dinara i ona se uvećava za _________dinara _____________________što ukupno iznosi_________dinara.

           Iznos članarine je poželjno uplatiti do 20.03.2003. godine na sledećoj adresi__________________________________________________________. 

           Ako je iznos mesečne članarine ravan jednom doručku, ili jednoj fotografiji na nekom veselju, onda smo mišljenja da za većinu pčelara to nije veliki izdatak. Male pčelare koji članarinu ne mogu da uplate očekujemo narednih godina kada budu pčelarski ojačali, mada ih savetujemo da jačaju uz nas i uz “Pčelar”. 

        SAVEZ PČELARA SRBIJE i UDRUŽENJE PČELARA _____________________