Home

 

USKORO IZ ŠTAMPE IZLAZI NOVA KNJIGA JOVE N. KANTARA

 

MATICA MISAONA IMENICA - UZGOJ MATICA NA AMATERSKOM PČELINJAKU


Posle nepune dve godine od izdavanja prve knjige SA ZDRAVIM PČELAMA U XXI VEK 2001, sada sam pripremio za štampu i drugu knjigu pod nazivom MATICA MISAONA IMENICA - UZGOJ MATICA NA AMATERSKOM PČELINJAKU.

Prva knjiga je, po izboru Saveza pčelarskih organizacija Srbije i Društva pčelara "Beograd", na izložbi Tašmajdan 2001. proglašena za najbolje autorsko delo u 2001. godini i nagrađena zlatnom medaljom SPOS-a i diplomom, a druga - MATICA MISAONA IMENICA ima povoljnu ocenu i podršku znalaca iz oblasti odgajivanja matica.


Brojna imena koja defiluju ovom publikacijom (preko 150) od Aristotela do Zorana Stanimirovića i Miće Mladenovića, zadužila su pčelarsku nauku i praksu, a posebno naučni pristup uzgajanja matica i predstavljaju zvezde vodilje pčelarima amaterima i profesionalcima u uzgajanju matica u XXI veku. Publikacija obiluje brojnim podacima praktičnog značaja. Obima je 340 stranica teksta, formata B5, sa 43 tabele i 52 slike - crteža, te 13 strana popisa konsultovane i korištene literature.

Rekli su o knjizi:
 

"... Knjiga Jove Kantara MATICA MISAONA IMENICA predstavlja značajan doprinos razvoju savremene pčelarske nauke i prakse, te će biti upotrebljena u ukupnom pčelarskom auditorijumu, odnosno da korisno može poslužiti praktičarima i naučnim radnicima, početnicima i profesionalcima, a uzgajivačima matica treba da služi i kao bukvar, i kao jevanđelje". (Milun Mandić, dipl. inž. polj.)

Autor nas vodi kroz zaključke i probleme koji su imali skoro svaki od 150 obrađenih autora, pokušavajući da kroz sedam poglavlja provokativno izvuče kvalitetan uzgoj matica na prvo mesto, kako bi naredne generacije pčelara imale kvalitetniji reprodukcioni materijal." (Mr lev Plužnikov, dipl. inž. poljoprivrede, profesionalni pčelar)


"Knjiga je po svom obimu, sadržaju i sveobuhvatnosti materijala jedinstvena publikacija ove vrste u našem pčelarskom izdavaštvu, i uveren sam da će zadovoljiti potrebe svih pčelara amatera, ali i pčelara - uzgajivača matica. Ona predstavlja dragocen priručnik svima koji se bave ovim drevnim umećem, ali ona je u isti mah i veliki izazov za mnoge koji se tek spremaju da nauče prve lekcije drugovanja s pčelama, a da ih one pak sa svoje strane, uvedu u tajne zakone prirode, čiji smo i sami, nerazdvojni deo." (Mr Dragan Čirković, spec. dr. vet. medicine, pčelar)

 

Cena knjige u pretplati u dinarskoj protivrdnosti iznosi

- za prenumerante 10

- za naručioce od 100 i više primeraka 7,5

- po izlasku iz štampe 15

 

Žiro račun banke: 908-22501-84

Poziv na broj: 00-201-00087163

Svrha uplate: Uplata za knjigu

Po dinarskoj uplati, molim da putem pošte pošaljete potvrdu na adresu:

 

Jovo N. Kantar

11508 Grabovac, Vidinski kraj 54 D

tel. 064  120- 7-553