[Home]

Pčelarstvo u svetu

 

4. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČAJA I LJEKOVITOG BILJA 2006

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavijestimo da će se 4. Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja (Tea-fest) održati u Sarajevu od 14. do 18. juna/lipnja 2006. godine. Uporedo sa prodajnom izložbom ljekovitogb bilja, prerađevina od ljekovitog bilja, meda i drugih pčelinjih proizvoda održavaće se edukativni sadržaji i kulturni programi čime ćemo nastojati Festivalu dati još jedan kvalitet više u odnosu na prethodne godine. 

Pozivamo Vas da se prijavite za učešće na ovome sajmu, ali i da budete sponzori ili donator ovog Festivala, te na taj način ohrabrite i druge potencijalne izlagače koji se bave ljekovitim i aromatičnim biljem, pčelinjim proizvodima i preparatima na toj bazi da prezentiraju svoje proizvode iz oblasti ljekobilja i pčelinjih proizvoda, kao i preparata na toj bazi kako bi se na vrijeme prijavili i potvrdili učešće u programima 4. Međunarodnog festivala čaja i ljekovitog bilja. Vrijeme je da pčelari i ljekobiljci čvršće sarađuju u regionu.

Program izlaganja će biti ljekovito i aromatično bilje - sirovi materijal, proizvodi od ljekovitog bilja, pčelinji poizvodi (med, vosak, propolis, matična mliječ), preparati na bazi pčelinjih proizvoda, oprema za proizvodnju i sušenje ljekovitog bilja i pčelinjih proizvoda, kozmetika na bazi ljekovitog bilja i pčelinjih proizvoda, proizvodi od jagodičastog voća, sekundarnih šumskih plodova, gljive i sl. Kao i prošlih godina, Festival će biti takmičarski, pa je potrebno da se zainteresirani na vrijeme prijave za takmičenje (krajnji rok za prijave je 31.  januar 2006.).
 

Naše sjedište je:

Lubina 5
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: . +387.33.236 136
GSM: +387.61.100 415
(gđa Samira Katica-Arnautović, direktor Festivala)


Više svježijih informacija vezanih za 4. Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja uskoro ćete naći na našoj web stranici www. tea-fest.ba.

Želimo Vam sretne predstojeće praznike.

Primite naše srdačne pozdrave i do skorog viđenja na 4. Međunarodnom festivalu čaja i ljekovitog bilja Sarajevo 2006.

DIREKCIJA FESTIVALA

Samira Katica-Arnautović