[Home]

Pčelarstvo u svetu

Ishrana tokom spavanja

Napomena urednika: Članak predstavlja dobru i zanimljivu marketinšku kampanju za prodaju knjige o posebnoj vrsti dijete, ali posredno, to je i podsticaj za povećanu potrošnju meda. Dajemo ga u obliku u kakvom je dobijen od marketinške agencije.

 

PRODAJA MEDA U 2006.

Možda ne znate da je 1. januara 2006. godine Souvenir Press (London) izdao  knjigu "Ishrana tokom spavanja".

Ta knjiga će imati ogroman uticaj na prodaju meda u V. Britaniji i izvan nje.

Ova knjiga, koja se zalaže za uzimanje meda pred spavanje da bi se optimizovao gubitak masti tokom spavanja, pre izlaska iz štampe kod medija već izazva interes bez presedana.

U januaru 2005, pre nego što je knjiga bila napisana, nekoliko članaka u štampi o tom pristupu gubitka težine uzrokovali su da neki supermarketi u Škotskoj ostanu bez meda na policama.

Knjiga je izašla iz okvira rada autora na sportskoj ishrani, na osnovu koga su tokom nekoliko godina savetovali sportistima da uzimaju med pred spavanje da pospeše oporavak.

Ta informacija je procurila u sportski svet na nacionalnom nivou i već je uticala na nacionalnu prodaju meda u 2005.

Kako je biologija oporavka isključivo biologija sagorevanja masti i pošavši odatle, autori su razvili strategiju za postizanje optimuma sagorevanja masti tokom spavanja tako što nahrane jetru pre spavanja, koja je kulminirala u ovoj knjizi (Ishrana tokom spavanja).

Med, koji sadrži fruktozu, idealan je za ove svrhe.

Izdavač ove revolucionarne knjige je "Midas", kompanija koja je sprovodila kampanju za Atkinsonovu dijetu.

Autori mogu da posvedoče da dijeta ne samo da funkcioniše, već da se strategija dopada javnosti, koja se uključuje odmah i sa entuzijazmom, svaki put kada im se teorija objasni.
Jednostavno, ako se jetra nahrani pred odlazak na spavanje, hormoni oporavka se oslobađaju da izvrše oporavak, obnavljanje i stvaranje novog tkiva.

Ti hormoni su isključivo hormoni za sagorevanje masti.

Da bi se to desilo, glukoza u krvi mora da bude stabilna, a da se to ostvari, jetra mora biti nahranjena pre spavanja.

Do sada, ako se ovo ne uradi, jetra se troši, glukoza u krvi opada i oslobađaju se hormoni stresa iz nadbubrežne žlezde koji ne sagorevaju masti.

Knjiga je bazirana na istraživanjima u biologiji oporavka koja su trajala nekoliko godina i iako su teorija i biološki principi koje proučava prilično jednostavni, do sada su bili ignorisani, ne samo od strane medicinske struke, već i od strane onih koji nude savete onima koji žele da sprovedu neku dijetu.

Iz tog razloga, uticaj će biti i veći.

Važno je dakle, da industrija meda, na svakom nivou - proizvodnje, snabdevanja i maloprodaje, bude unapred svesna toga, tako da može da poveća potencijalni uticaj na prodaju u 2006. i pripremi se za prilično zadivljujuću i dramatičnu godinu koja nastupa.

Autori knjige jako žele da se o knjizi govori na svakom nivou unutar grana vezanih za proizvodnju meda, tako da se razvije međusobno korisna dinamika gde prodaja knjige uzrokuje bolju prodaju meda a prodaja meda uzrokuje bolju prodaju knjige.

Knjiga se može nabaviti preko web knjižare "Amazon".

 

Prevod: Predrag Cvetković, Oliver Mihajlović